Meggyből vagy kékszőlőből készült-e?

Mokosék Palkonyán: a nagy vállalás

2013-03-10

Villány mellett (mögött) mindig háttérbe szorult a takaros szomszédos település, Palkonya, ahol pedig több látnivaló is akad. Az egyedül álló körtemplom, a kedves kis pincefalu, a sok szép halastó, a Szent Bertalan kápolna és immár a Mokos család különleges pincészete.

A Mokos család három generáció óta van jelen a borvidék életében. A fordulópont 2003-ban következett be, amikor Palkonyán, a Weingarten dűlőben 15 hektár szőlő telepítésébe kezdtek. Az ültetvényen megtalálhatóak a régióra jellemző hazai és nemzetközi fajták is (portugieser, kékfrankos, pinot noir, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot). A lösz és vörösagyag talajnak, a szubmediterrán jellegű klímának és az átlagon felüli terméskorlátozásnak köszönhetően a 2008-as esztendőtől kezdve évente körülbelül 70 000 palack prémium villányi vörösbort készítenek.

A teljes cikk itt olvasható:
http://www.elitbor.hu/hirek/Mokosek-Palkonyan-a-nagy-vallalas-